۱۳۹۰ مرداد ۲۹, شنبه

برترين رئيس جمهور

گفت و گويي با ايليا رام ا... معلم بزرگ علوم باطني و بنيانگذار هنرهاي ماورائی


توضيح:  گفت و گوي زير در آستانه انتخابات رياست جمهوري (در سال 1384)  در نشريه حركت دهندگان به چاپ رسيد و منجر به تعطيلي نشريه مذكور گرديد. در اين انتخابات آقايان هاشمي رفسنجاني، رضايي، قاليباف، معين، لاريجاني، مهرعليزاده و احمدي نژاد كانديداي رياست جمهوري بودند.

ازميان کانديدهاي رياست جمهوري به نظر شما کدام بهتر است؟
کسي که رياست جمهوري به او نياز دارد و او بي نياز از رياست جمهوري است. او که قبل از شدن، باشد. پيش از آنکه بخواهد بدست بياورد، در دست داشته باشد. قبل از آنکه از بيرون برايش اتفاق افتاده باشد، از درون واقع شده باشد.
او بايد از اينکه رئيس شود يا نشود تغييري در حال­ اش رخ ندهد؛ نه از اين رياست خوشحال شود، نه از گذر سايه آن، غم زده. اگر رئيس جمهور شد، خود را خادم مردم بداند و اگر نشد، خادم مردم بماند؛ پس اگر خدمتگزاري شايسته­ تر از او به ميدان آمد، او ميدان را برايش خالي مي­ کند و خود، حامي شايسته ­تر مي شود.
اما اگر کسي تصميم بگيرد به ملت خود خدمت کند، به صرف چنين تصميمي خدمتگزاري بعيد است. اگر محبت به مردم و بيش از آن به بشريت و انسانيت و خداي آن در ميان نباشد، خدمت، تصنعي و غير واقعي است. با اين حال، خدمت خودساختگان به ساختن منجر مي­ شود، اما نتيجه خدمت خودباختگان، سوختن است و ساختن نيست.
از اين است که براي رؤسا بيش از سايرين ضروريست که خودساخته باشند و اما خودساختگي نيازمند خودشناسي است. اگر او خود را نساخته باشد، چگونه مي­ تواند ديگران را بسازد؟ اگر خود شناسي او کافي نباشد، چگونه در شناخت مردم و اوضاع آنها توفيق خواهد داشت؟ بنابراين بايد ديد که آيا او موجودي خودآگاه و خداشناس و خودساخته است يا خودباخته و خودبين؛ اگر طبيب خودش آلوده به ميکروب باشد، وجودش بسيار خطرناک تر از ميکروب ­هاي بيماري­ زاست.

لطفاً در مورد ديگر ويژگي­ هاي رئيس جمهور توضيح دهيد . اگر موضوعاتي مانند خود ساختگي و محبت به مردم را طبق فرمايش شما، در درجه اول اهميت در نظر بگيريم دربارۀ ساير ويژگي هاي رئيس جمهور بفرماييد.

او بايد داراي توان تمام کردن و شروع کردن باشد. تمام کردن آنچه پيش از اين آغاز شده يا حتي دانه هايي که هنوز جوانه هم نزده­ اند و قدرت شروع کردن جهش را. ايران وقت زيادي براي پيشرفت ندارد. پيشرفت معمولي به عقب ماندگي آن منجر خواهد شد. بنابراين رئيس جمهور بايد توان شروع جهش را داشته باشد ... اگر شجاعت او مقدم بر هوشمندي ­اش باشد ممکن است آسيب­ هاي جدي بوجود آيد. بنابراين لازم است هوشمندي و هوشياري او بر شجاعتش مقدم باشد.
نگاه کردن به رياست جمهوري، به عنوان فرصتي براي پيشرفت شخصي مي­ تواند آثار زيانبار بسياري را براي ملت داشته باشد؛ پس او بايد رياست جمهوري را به چشم يک رسالت نگاه کند. رسالتي که فقط يک راه در پيش دارد و آن موفقيت است.... مسئول وام­ دار نمي­تواند مسئوليت خود را به انجام برساند. رئيس جمهور يا بايد وام­ دار کسي جز خدا و ملت نباشد و يا اگر هست ابتدا وام خود را بپردازد و آنگاه قدم جلو بگذارد.

 يکي از راه هاي اصلي مردم براي آشنايي با رئيس جمهور بعدي بررسي گذشته فرد مورد نظر است. عوامل گوناگوني مي­ توانند مبناي اين تجزيه و تحليل قرار گيرند.  به نظر شما چه نکاتي در اين زمينه قابل توجه­ تر است؟
در بازخواني گذشته او بايد عناصر مهمي چون عقلانيت و عدالت و شجاعت را جستجو کرد و نيز آزادي دروني و استقلال رأي و عدم وابستگي، توانايي هماهنگ شدن با تغييرات و شرايط، و ميزان نرمي و انعطاف پذيري او، تدبيرگري و تعامل پذيري و تعادل خواهي او ...بايد اين عناصر را در گذشته او شناسايي و اندازه­گيري کنيد.

 هر انساني ترس­ها و از خود­باختگي ­هايي دارد اما ترس­ها و تمايلات يک مسئول بسيار سرنوشت سازتر است. بايد ديد در گذشته، او از چه چيزهايي ترسيده و فرار کرده و به چه چيزهايي روي آورده و مشتاق است؟ خطوط سبز و قرمز او کدام است؟ خودباختگي ­ها و خودبيني ­ها يش از چه سنخي است و ميزان خطرپذيري آن تا چه حد است؟ آيا مديريت او در گذشته، خلاق و زاينده بوده يا خشک و مرده و خُرد. و البته اگر مسئوليت ­پذيري و مديريت را در سابقۀ او ببينيد دليل بر آن نمي­ شود که در رياست ­هاي بالاتر هم موفق عمل خواهد کرد.
 و آيا او پيش از اين به آنچه اکنون مي ­گويد، عمل کرده است يا نه؟ اگر عمل نکرده پس بعيد است که بعد از اين هم به آنچه اينک مي ­گويد عمل کند، و ببينيد که آيا او در گذشته واقعاً در خدمت مردم خود بوده، به فکر زندگي آنان بوده و به آنها عشق ورزيده يا اينکه پيش از اين را او در خدمت خود يا صاحباني ديگر بوده.

دربارۀ اينکه اولويت برنامه­ هاي رئيس جمهور چه بايد باشد طي ماه­ هاي  گذشته و در اظهارنظر کارشناسان و صاحب­ نظران، عموماً با چند مطلب برخورد مي ­کنيم که در برخي موارد تضادهايي هم به چشم مي­ خورد.
نظراتي که دربارۀ اولويت ­هاي برنامه رئيس جمهور بعدي مطرح مي شود اغلب عبارت است از اولويت داشتن برنامه­ هاي اقتصادي، بخصوص رسيدگي به وضع معيشتي مردم، مسئله بيکاري جوانان و اشتغال به کار آنان. در مقابل، اين نظر وجود دارد که اولويت برنامه ­هاي رئيس جمهور مي ­بايست ابتدا متمرکز بر مسائلي مانند اصلاحات عملي، آزادي بيان، آزادي مطبوعات و ديگر تغييرات فرهنگي و شايد نرم افزاري باشد. شما با کدام نظر موافق ­ايد؟
اگر بگويم با هيچ ­کدام درست­ تر از آن است که بگويم با هردو؛ رئيس­ جمهور نبايد و نمي ­تواند و درست نيست که خود را در دام شعارهاي تضمين نشده واقعي بيندازد. اوضاع ايران و جهان هر روز در حال تغيير است و به تناسب اين تغيير، اولويت ­ها هم جابجا مي شوند؛ ممکن است يک روز فرهنگ ­سازي مهم باشد و يک روز اقتصاد، اما در روز سوم، شايد روابط مهم ­تر باشد. از خردمندي به دور است که شما براي زمان دور، حتي در حد چهار سال يک برنامه و شعار مطلق و قطعي را بر برنامه­هاي هم وزن خود ترجيح مطلق دهيد.
امروز مسئله اين است اما معلوم نيست که فردا مسئله همين باشد و شايد نباشد. امروز صلح است ولي اگر فردا صلح نباشد، اولويت ­ها هم زير و رو مي­ شوند. امروز بادها از شرق و جنوب مي ­وزند ولي اگر از غرب و شمال وزيدند ديگر نمي ­توانيد بادبان­ها را مثل ديروز برافراشته کنيد و کشتي را آنطور حرکت دهيد. مي ­شود يک برنامه را بر اساس هوشمندي و هماهنگي در اولويت قرار داد اما فقط براي امروز يا امسال. در پايان امروز و پيش از روز جديد، تجديد نظر در اولويت ­ها و برنامه­ ها، جزئي از خردمندي است؛ براي آنکه ببينيد اين واقعيت تا چه حد حساس و مکرر است به دوران رياست جمهوري رؤساي ملل مختلف نگاه کنيد يا اگر توانستيد با آنها صحبت کنيد، آن وقت مي ­بينيد اين درددل و پشيماني تعداد زيادي از آنهاست.
اگر نياز حياتي يک جمعيت را آب فرض کنيم برنامۀ رئيس آنها بايد مانند آب باشد چنان شکل پذير که هر بار در ظرف جديد قرار مي ­گيرد به همان شکل درآيد.
اگر رئيس جمهور بگويد من مي­ خواهم نيازهاي مردم را تأمين کنم و مسائل شان را حل نمايم اين عاقلانه ­تر است تا بگويد من مي خواهم طي سال ­هاي بعد، مسائل اقتصادي يا سياسي يا چيز ديگر را حل کنم. اگر مردم فردا گفتند ما نياز سياسي نداريم، يا داريم اما اولويتي برايمان ندارد، تکليف رئيس جمهور چيست؟ يا بايد لجاجت کند و به حرف خود ادامه دهد که در اين صورت شکست او در برابر ملت، حتمي است و يا از شعارها و فريادهاي خود بازگردد که آنوقت او متهم است به عقب نشيني و زير پا گذاشتن شعارها و آرمانها. البته شعار رئيس جمهور مي­تواند مثلاًًً عدالت يا اصلاحات باشد اما اين عدالت و اصلاح را او هر روز، هر هفته، هرفصل و هر سال بايد تبيين کند. 

به نظر شما، با توجه به شرايط خاص ايران، فردي که مي­ خواهد در پست رياست جمهوري قرار گيرد بايد چه نکاتي را در اين ارتباط مورد نظر قرار دهد؟
اگر او مورد قبول اکثريت قوي ملت و مخصوصاً جوانان نباشد يا نتواند در ماه­ هاي اوليه رياست خود، اين مقبوليت را به دست آورد، ملت ايران، چيز بزرگي را از دست خواهد داد.  در اينصورت زلزله ­هاي چند ريشتري تصور پذيرند. اگر او بدون رأي قوي بيايد بايد بتواند با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار کند؛ حتي اگر پيش از اين نکرده باشد. شرط اين ارتباط، شناخت است و براي شناخت آنان، کوتاه ترين راه، همذات پنداري است.
همذات پنداري با همه اقشار و حتي با منتقدان و دشمنان، زيرا اگر همذات پنداري نباشد، خود بيني و نگاه متعصبانه جاي آن را مي ­گيرد. در شرايط کنوني ايران، رئيس جمهور بايد بتواند تعريفي عاقلانه و مقبول را از ايران و ايراني در جهان ارائه دهد؛ اين فعلاً، از مهم­ترين شعارهاست. تثبيت جايگاه بين المللي ايران، تأثيرات قدرتمند خود را بر اوضاع اجتماعي و اقتصادي و سياسي ايران به سرعت نشان مي ­دهد.
تدبير و اتخاذ روابط متعادل و راهبردي با اروپا، کشورهاي اسلامي و ديگر شبه قطب ­هاي متمرکز يا غيرمتمرکز و نيز چگونگي برخورد با مسئله آمريکا و تمدن غرب، در مقايسه با هرگونه تلاش داخلي (در حال حاضر) تأثيرات تعيين کننده ­اي را بر اوضاع دروني و بيروني ايران خواهد داشت. اين بر اساس اوضاع اين زماني ايران است اما فردا را خدا مي ­داند و آنکه، امروز را درک کرده و ديروز را فهميده.
 بنابراين در حال حاضر دگرگون­ سازي سياست خارجي و روابط بين المللي ايران از مهمترين مسائلي است که رئيس ­جمهور جديد با آن مواجه است. تو نمي­ تواني به نظر ديگران هيچ احترامي نگذاري و از آنها انتظار داشته باشي تا به نظر تو احترام بگذارند. تعامل، احترام متقابل و اقدام به تغييرات توافقي، حتي اگر غير مطلوب باشند، به معناي وابستگي يا ترس نيست. پس بهتراست که رئيس جمهور جديد، با يک ايدۀ جهاني و يک انعکاس درخشندۀ بين ­المللي قدم به ميدان بگذارد. او بايد چهرۀ جهاني ايران را تعيين کننده و داناتر و زيباتر نمايد. اکنون ايران در معرض تهديدات کوبنده و موذيانه است. عبور از اين خطر برنامه­ ريزي شده، با اتحادي داخلي و خارجي امکان پذير است.
اين يکي از مسائل حساس فعلي ايران بود چون فرصت آن درحال اتمام است، آنرا گفتم؛ حساسيت ­هاي موجود به اين ختم نمي­شود.

پس لطفاً از حساسيت ­هاي ديگر ايران هم بگوييد.
رئيس جمهور نه فقط بايد چپ و راست را ببيند بلکه بايد از شمال و جنوب و مرکز و حاشيه ها هم غافل نشود. خوب است اما بعيد است که فراجناحي و ملي باشد ولي چه خوبتر اگر فرا ملي بوده و شخصيتي جهاني و جهان پذير باشد...
داناي حکيم بدون آنکه بجنگد پيروز مي ­شود. حمله­اش از جنس راهبرد و مهار دشمن اعمال مي ­شود و در دفاع، به جاي مقاومت کردن، نيروي مهاجم را بر عليه مهاجم بکار مي ­برد؛ او در توافق غلبه مي ­يابد.
 شر و قدرت شرارت را انکار نمي­ کند بلکه آن را مي شناسد و به کنترل در مي­آورد. او به جاي ضربه زدن، لمس مي ­کند و به جاي نه گفتن مطلق، مي­ گويد بر فرض بله، و آنگاه واقعيت نه را از اين طريق آشکار مي ­سازد. او راه را نه با پاهايش بلکه با چشم ­هايش مي­ پيمايد. با دوربيني و دورانديشي ­اش طي مي­ کند. نمي ­آزمايد لکن از آزمون ديگران مي ­آموزد. تمرين نمي­ کند بلکه هر بار آخرين تجربه ­اش را مي ­کند....

به نظر شما بهتر است رئيس جمهور، روحاني باشد يا غير روحاني؟
اگر مسئول، برآيندي از اقشار مختلف مردم باشد و حتي اگر در قشر خاصي قرار دارد، صرفاً متعلق به آن قشر نباشد و قشري نباشد، بهتر است.

بهترين رئيس جمهور کيست؟
مسئولي که با ملت خود و شرايط ملت خود و زمان خود هماهنگي بيشتري دارد، بهترين است. اصل هماهنگي براي هر نوع ملتي و با هر هدفي تعيين کننده است. به واقع، اندازه موفقيت در هر کاري متناسب با اندازه هماهنگي است و توفيق روش ­ها و افراد را ميزان هماهنگي آنها تعيين مي ­کند.

چرا خود شما در انتخابات رياست جمهوري شرکت نکرديد؟
من نه مجبور به اين کارم نه مشتاق به آنم و نه حتي با تصورش موافقم. اين مثل آن است که به يک درخت انگور بگويي چرا شکوفه سيب نمي ­دهي. بيشتر کساني که خود را نامزد يک مسئوليت بزرگ مي کنند به ناهماهنگ­ ترين و جنون­ آميزترين کار زندگي خود دست مي زنند؛ بيشترشان نه همه آن­ها.
خطرناک ­ترين کارها، پذيرش مسئوليت ­هاست و خطرناک ­ترين مسئوليت ­ها وقتي است که تو در تعيين سرنوشت و زندگي ديگران حضوري تعيين کننده داري. کمترين حرکت تو داراي هزاران دنباله است و يک فکر تو مي­تواند به اندازه يک دريا آتش يا يک دريا برکت حاصل کند.
 رياست جمهوري واقعي، يکي از سخت ­ترين و پيچيده ترين و غم ­انگيزترين کارهاي اين عالم است. کدام انسان عاقل و دانا سخت ­ترين را برمي گيرد؟ مگر اينکه مجبور باشد و آن را ضروري بداند.

اين موضوع صحت دارد که شما از طريق واسطه ­هاي مختلف و طرق مختلف با بسياري از رهبران بين المللي روابط محرمانه ­اي داريد و به بعضي از آنها مشورت مي ­دهيد­؟
اين مهم نيست. اگر هم درست باشد يا نباشد تغييري در درستي و اعتبار چيزهايي که گفتم بوجود نمي ­آورد. از آن طرف هم ارتباطي با موضوع گفتگوي ما که از قبل با آن توافق کردم، ندارد. يک سئوال ديگر مي ­تواني بپرسي.

دوباره به اولين سؤالم بر مي ­گردم. من شنيده ام که شما در ايران و خارج از  ايران ده­ها هزار شاگرد داريد. به آنها توصيه کرده ­ايد به چه کسي رأي بدهند. به عبارتي به نظر شما بهترين نامزد رياست جمهوري از بين نامزدهاي فعلي کيست؟ لطفاً اسم او را بگوييد يا حداقل به مشخصاتش اشاره کنيد.
او که فرمانرواي خودش است و بر خود فرمانروايي مي ­کند؛ چون اگر کسي نتواند بر خود رياست کند چطور مي ­تواند بر يک ملت رياست کند؟ اما اگر کسي بتواند خود را کنترل کند و نفس خود را مهار نمايد قادر است همه مردم جهان را راهبري کند.
 چنين فردي، خودش از حرفهايش بزرگتر است، دهان ­اش از چشمانش کوچکتر است و گوش ­هايش مانند چشمانش است.  مي­بيند چيزي را که مي­شنود... و همه وجودش مانند يک دست است.

  اولین انتشار در نشریه حرکت دهندگان- سال 1384





12 ـ من هنوز يك سؤالم باقى مانده. آيا مى‏توانم آن را از اين دوستان [خطاب به دو تن از شاگردان استاد] بپرسم؟
[سؤال از همراهان استاد] شما چه توصيه‏اى به رئيس جمهورى بعدى داريد؟
به نظر بنده، قبل از شروع دوره رياست جمهورى يا حتى بعد از آن، اگر آقاى رئيس جمهور ديد كه نمى‏تواند اين مسئوليت را كه بى‏شباهت به يك رسالت نيست، به انجام برساند، نبايد آن را قبول كند و اگر هم قبول كرده، صادقانه به كسى كه شايسته‏تر از اوست واگذار كند ولى اگر ايشان مصمم به ادامه راه بود، مى‏بايست نقاط ضعف و قوت دولتهاى قبلى و مخصوصاً دولتهاى آقاى خاتمى و هاشمى را بشناسد. ضعفها را تكرار نكند و نقاط قوت و برترى را پررنگ‏تر كند. ايشان بايد خلأهاى دولتهاى قبلى را پر كند. حتى بهتر است گروهى را براى تحقيق در اينباره مأمور به تحقيق كند. به نظرم اينكار نه فقط با دولتهاى قبلى ايران بلكه با اكثر دولتهاى جهان لازم است انجام شود. همچنين توصيه مى‏كنم كه ايشان ايران را بصورت چپ و راست و مستقل و خنثى نبيند و به جاى تمركز بر رنگ سياه و سفيد هزاران طيف رنگى را در نظر داشته باشد.


پی نوشتها:
[1] بعد از پايان گفت و گو، كل مطالب جهت ويرايش و احياناً بازنويسى به يكى از شاگردان استاد  ايليا «ميم» تحويل شد.
در جريان ويراستارى علاوه بر بازنويسى بعضى از قسمتها، مطالبى نيز حذف شد. (مصاحبه‏كننده)

[2]کلید واژه ها :رئيس جمهور  ، برترین رئیس جمهور ، نشريه حركت دهندگان ،  مصاحبه ، رياست جمهورى، انتخابات ، هاشمي رفسنجاني، رضايي، قاليباف، معين، لاريجاني، مهرعليزاده ، احمدي نژاد ، كانديداي رياست جمهوري ، رأى ، ايران ، پيشرفت ، عقب ماندگي، نامزد رياست جمهورى ، اصلاحات عملى، آزادى بيان، آزادى مطبوعات ، ایلیا ، ایلیا رام الله ، ایلیا میم ، پیمان فتاحی ، جمعیت ال یاسین، الیاس رام الله ،فتاحی ، ال یاسین ، استاد ایلیا ، ضد فرقه ، ایلیا میم رام الله


لیدر فرهنگی آمریکا، فرقه انحرافی، رهبر فرقه، عامل سازمان سیا،مبلغ مسیحیت تحریف یافته، مبلغ طریقت منهای شریعت، فرهنگ مهدویت، فرقه گرایی، عرفان های وارداتی، بانک اطلاع رسانی فرقه، عرفان حلقه، فرقه کیهانی، فرقه حلقه، محمد علی طاهری، دستگیری، اعضای فرقه، شبیخون فرهنگی، فرقه شناسی، توابین، جریان انحرافی، ادیان جدید، نقد و بررسی، صهیونیست، سرکرده فرقه، ترویج عرفان صهیونیستی، جریان انحرافی، نماد سازی، شیطان شناسی، فرقه شناسی، جنگ نرم، عرفان های نوظهور، فرقه های ضاله، عرفان های نوپدید، نحله های نوظهور، عرفان های کاذب، عرفان های جدید، تاریخچه، مسلک های عرفانی، جریانهای معنویت گرای نوپدید، رییس، بنیانگذار، نحله های انحرافی، نحله های صهیونیستی، فرق ضاله، اسیب شناسی، معنویت سکولار، عرفان های عقل ستیز دین گریز، ادیان و مکاتب، معنوی، فراروانشناسی، ترویج عقاید انحرافی، مرتد، ارتداد، آکادمی معنوی، الهیات و عرفان، ادبیات معنوی، شبههشناسی، علی یعقوبی، خرافه گرایی، وهابیت، صوفیه، مسیحیت، یهودیت، سیک، هندویی (برهمنی، جاینی، بودایی، تنتره، کنفوسیوسی، تائوئی، شینتوئیسم، تئوسوفیسم، شیطانپرستی، فراماسونری، بهائیت، یوگا، ذن بودیسم، شَمَنیسم، یوگاناندا، رام الله، ایلیا. م. رام الله، کریشنا مورتی، راجیشینیسم، ساتیا سای بابا، فالون دافا، دالایی لامای شانزدهم، اکنکار، کابالا، پائولو کوئلیو، عرفان عقاب، عرفان حلقه (کیهانی، گرجیف، ابراهیم میرازیی،  معنویت گرایی، فراروانشناسی، فراعلم و آئینهای حیات معنوی، فنگشویی، ریکی، مدیتیشن، پیشگویی، طالعبینی، شیطان پرستی، مدعیان دروغین، محقق، بانک اطلاعات فرق ضاله، گرایش جوانان، نقد اراء، بررسی جریان های، میز گرد، همایش، سخنرانی، نمایشگاه، غرفه، فعالیت، دین پژوهی، جریان، بررسی، جویندگان حقیقت، عرف، مستعار، عرفان شرقی، وبلاگ، متافیزیک، بانک، اطلاعات، در باره، در مورد، اشنایی با، شناخت، شخصیت، اتهامات، انحرافات، ادعاها، مدعیان، کذابان، جوبان، جوانان، عوام فریبی، صهیونیسم  پژوهی، رمال، فالگیر، مسئله هسته ای، اینده نگری، کف بینی، انرژی هسته ای، میز مذاکره، اعدام، راما الله، وابستگی به بیگانگان، دول غربی، شیطان شناسی، اسراییل، موساد، سیا، توهم گرایی، گیاهان توهم زا، جدید، مسئولان فرهنگی، گسترش، نماینده خدا، شیفتگان قدرت، فریب خورده، محفل فرقه ای، اواتار، معاصر، مرید سابق، فحشا، واکنش، تصوف گرایی، انشعاب، التقاطی، اقدامات، تبلیغ، فرقه گرایی دینی، زمان ظهور، ظهور منجی، استعمار، مروج ایین، تحریف، رام اله، روح اله، حزب اله، دین نوین، مراقبه، رسانه ملی، حلقه، عقل ستیز، دین گریز، نامه، رهبر، رهبران، وزارت اطلاعات، سرکوب، دستگیری، بازداشت، زندان شکنجه، حصر خانگی، اعتراف، احضار، افشا، افشاگری، انفرادی، کیهان، رسالت، جمهوری اسلامی، صدای آمریکا، VOA، پلورالیزم، گاندي، حوزه علمیه، خبرگزاری فارس، جهان نیوز، جنجالی، پرطرفدار، ساحر، جادوگر، جن، سحر، مرگ، امنیتی، الاهیسم، وهابیت، صوفیه، ایلیائیزم، عملیات روانی، تواب سازی، اتهام، کتاب، شعار، ممنوع، حساس،، سهام عدالت، سازمان سنجش، شعر عاشقانه، شغل اینترنتی، شخصیت شناسی، وهابیت چیست، فشار خون، فعال سازی ...، نمایشگاه بین المللی،جدید ترین اخبار، درباره ماهواره، جدیدترین فیلم های، ادامه تحصیل،اپلود عکس، لینک دانلود مستقیم، اخبار ایران، دانشگاه ازاد اسلامی، دانلود بازی کامپیوتر، دانلود فيلم اموزشي، دانلود فيلم مستند، سايت دانلود نرم افزار، صدای آمریکا، VOA، پلورالیزم، آمریکا، صدام، حلاج، اپوزیسیون، صدا و سیما، خدا، دالایی لاما، سایی بابا، اوشو، کریشنا مورتی، پال توییچل، حقوق بشر، روحانی، مارتين لوتر، ماركس، ثبت، زیر نویس فارسی، دیکشنری ان لاین، اینترنت، مسکن مهر، سایت یارانه ها، جوک و اس ام اس، عکس های خنده دار، عکس های جالب، فیلم های جدید، فیلتر شکن موبایل،تصاویر وحشتناک، تصاویر جالب، دختر ایرانی، اپلود عکس و فیلم، اهنگ جدید، اخبار، بهترین سایت دانلود، بهترین سایت، بزرگترین سایت دانلود، بفرمایید شام،پخش زنده،جشنواره، رحیم مشایی، سخنان بزرگان، برترین رئیس جمهور، هاشمی رفسنجاني، رضايي، قاليباف، معين، لاريجاني، مهرعليزاده، احمدي نژاد كانديدا، سبز، برنامه های اقتصادی، وضع معیشتی، بیکاری، اشتغال، آزادی بیان، آزادی مطبوعات، شعار، فرهنگ سازی، عدالت، اصلاحات، زلزله، رای، اروپا، آمریکا، ایران، محرمانه، جنبش سبز، موج سبز، رنگ سبز، رهبران جنبش سبز، میر حسین موسوی، کروبی، فراخوان سبز، زندانی های پس از انتخابات، کهریزک، زندانیان جنبش سبز، ستاد موسوی، اصلاح طلبان، جان باختگان جنبش سبز، اعتراضات پس از انتخابات، حبس خانگی، جنبش سبز ازادی، جنبش راه سبز، شورای هماهنگی راه سبز امید، منشور جنبش سبز، معترضان انتخابات، دستگیر شدگان پس از انتخابات، حامیان جنبش سبز، جنبش راه سبز(جرس)،، انجمن نسل سوم، تشکل جنبش سبز، تحریم انتخابات

هیچ نظری موجود نیست: